Chcete si udržať štíhlu líniu, ale nedokážete odolať chrumkavým hranolkám? Teplovzdušná fritéza je odpoveďou na vaše najtajnejšie želania. Príprava hranoliek alebo kuracích nugetiek len s minimom oleja? To nie je sci-fi, ale realita.

Ako funguje teplovzdušná fritéza?

Na chod teplovzdušnej fritézy budete potrebovať iba malé množstvo oleja. Ten slúži na zvlhčenie vzduchu, ktorý sa vďaka vyhrievaciemu telesu zohreje na teplotu, v ktorej dokáže upiecť jedlo vo vnútri dokonca rýchlejšie ako klasická fritéza. 

VEDELI STE, ŽE: Do teplovzdušnej fritézy môžete naliať akýkoľvek typ oleja? Slnečnicový, repkový, sezamový alebo olivový - na chuti jedla to nič nezmení. 

3, 2, 1… Štart!

Väčšina teplovzdušných fritéz je predhriata už do 3 minút, čo je zhruba 5-krát rýchlejšie ako v prípade klasických olejových fritéz. Vaše obľúbené smažené jedlo si môžete vychutnať v tej chvíli, ako naň dostanete chuť. 

Zdravé fritovanie

Asi najsilnejším argumentom proti klasickému fritovaniu je vysoký obsah kalórií vo vyprážaných jedlách. Nielenže je to nezdravé, ale vysoká spotreba oleja tiež zaťažuje prírodu. Ako sa s tým popasovať?

Riešením je teplovzdušná fritéza. Dobrým príkladom je Delimano Air Fryer. Výrobcovia teplovzdušných fritéz uvádzajú až o 90 % menej tuku oproti klasickým “friťákom”. Na jeden kilogram hranoliek si vystačíte s jednou polievkovou lyžicou oleja. 

Bez karcinogénov

Kalórie nie sú jediný dôvod, prečo by sme sa klasického fritovania vo veľkých množstvách mali báť. Dôvodom na kúpu teplovzdušnej fritézy sú aj karcinogény, ktoré sa pri klasickom vyprážaní vytvárajú v spálenom oleji

Karcinogény majú neblahý dopad na ľudské zdravie a prispievajú k rozvoju rakovinových buniek. Keďže v teplovzdušnej fritéze takmer žiadny olej nie je, nemusíte sa báť ani karcinogénov. 

Rôzne spôsoby prípravy jedla

Pri smažení v teplovzdušnej fritéze nenarazíte na žiadne hranice. Nastaviteľnosť teplotného rozsahu sa postará o kvalitnú a chutnú prípravu rozličných typov jedál. 

Môžete piecť bez oleja, restovať alebo grilovať. Teplovzdušná fritéza sa postará o kompletnú prípravu väčšiny teplých jedál vo vašej domácnosti. Môžete v nej rozmraziť polotovary alebo upiecť zdravé jedlá, ktoré by mali pri klasickom spôsobe prípravy priveľa kalórií. Patria k nim ryby, hranolky, mäso, syry a zelenina. 

Bez zápachu

Fritovať bez toho, aby celý byt zapáchal po oleji? To znie ako splnený sen. A skutočne je to tak. Vďaka tomu, že teplovzdušná fritéza funguje na princípe horúcich pár a neobsahuje takmer žiadny olej, uvoľňuje len minimum zápachu. Ak by vám predsa len prekážal, rýchlo ho vyvetráte. Na to sa v prípade olejových fritéz spoliehať nemôžete.

Údržba raz dva

Žiadne zanesené odpadové trubky, žiadne skladovanie smradľavého oleja a premýšľanie, akým spôsobom sa ho zbaviť. Jediné, čo v teplovzdušnej fritéze vyžaduje čistenie, je veko, fritovací kôš, hnetač a nádoba. Všetky tieto komponenty poľahky vložíte do umývačky riadu. Nemusíte pri ich čistení ani prstom pohnúť. 

Záver

Hoci sú teplovzdušné fritézy na trhu už zopár rokov, do našej pozornosti sa dostali až prednedávnom. A už teraz im môžeme vyveštiť úspešnú budúcnosť. Sú zdravé, multifunkčné, nevyžadujú takmer žiadnu starostlivosť a nezapáchajú. Sú ideálnym pomocníkom pri príprave takmer každého pečeného alebo smaženého jedla. 

Najnovšie články

Výhody teplovzdušnej ...

Chcete si udržať štíhlu líniu, ale nedokážete ...

Čo je to microneedling a ...

Mikroneedling (frakčná mikroihličková terapia) je ...

Letná cesta autom: 4 ...

Leto je časom dovoleniek, pohody pri mori, ale ...

Prírodné spôsoby ...

V našich záhradách sa nachádzajú rôzne druhy ...

Prečo je dôležité riešiť ...

Každý človek má iné príznaky toho, ako sa u neho ...

Veľké kusy nábytku sú ...

Úložného priestoru nie je nikdy dosť. Každý po ...

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Olive Sienna Teal Dark_blue
Background Color
Text Color
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction
Scroll to top

Používaním stránky Copomoze.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality obsahu. Viac informácií...