Novinky:
Tipy na ľahké učenie sa -- "Za život, teda hlavne za jeho prvú polovicu či tretinu, sa učíme veľa nových vecí. Už od ..." -- 21. október 2016
Trpíte astigmatizmom? Poznáme riešenie, vďaka ktorému bude vaše videnie ostré -- "Vidíte skreslene alebo zahmlene? Pravdepodobne trpíte astigmatizmom, ktorého príznaky sú ..." -- 06. august 2017
11 tipov na posilnenie imunity -- "Dobrý imunitný systém znamená menej zdravotných problémov. Naše telo je denne vystavené ..." -- 15. október 2016
Aj nové tepelné čerpadlo potrebuje pravidelný servis -- "Vykurovacia sezóna na Slovensku trvá od septembra do júna. Zhruba 5 mesiacov v roku ..." -- 05. február 2017
Aké diéty naozaj pomôžu? -- "Neviete, ale chceli by ste vedieť? Tak neváhajte a pokračujte v čítaní. Pokiaľ chcete ..." -- 09. november 2016
Ako a prečo menia ľudia prácu -- "Nie je to tak dávno, keď bola stabilná, trvalá a jednoliata práca každodennou ..." -- 24. august 2017
Ako byť šťastný -- "Mnohí ľudia si kladú otázku ako byť šťastný, pritom žijú v slobodnej krajine s prístupom ..." -- 21. apríl 2017
Ako efektívne skladovať -- "Ak podnikáte, bude pre vás nevyhnutnosťou zariadiť si vlastné skladové priestory. Ak ..." -- 11. október 2016
Ako financovať vaše nové auto? -- "Mnohí vodiči hľadajú tú najlepšiu možnosť financovanie pri kúpe ich vozidla. Málokto má ..." -- 28. január 2017
Ako ľahko očistiť hrdzu na aute -- "Hrdza na aute potrápi nejedného majiteľa staršieho auta. Hrdza sa objavuje na rôznych ..." -- 22. júl 2017

Nie je to tak dávno, keď bola stabilná, trvalá a jednoliata práca každodennou skutočnosťou takmer každého z nás. Po základnej škole sme si vybrali profesné zameranie a nasledovala stredná a poprípade aj vysoká škola. Výsledkom bolo, že každý človek bol po skončení školy „vyučený“ a získal pracovné zameranie na celý zbytok života. Taká bola spoločnosť a taká bola doba. Dnes je už všetko inak a predstava trvalej a definitívnej práce na celý život je takmer ako z ríše fantázie. Prácu si ľudia menia pomerne často a majú na to viacero dôvodov. Tu je pár z nich.

Čítať ďalej...
Tags: PR  

Rady vypekáte a chválite sa svojou zručnosťou pred ostatnými? Potom vás isto zaujme, ktoré alkoholické nápoje z vašich receptov spravia kulinárske špeciality.

Čítať ďalej...

Mnohí z nás ich neriešia, iní si zasa podľa nich vyberajú, ktorú potravinu vhodia do košíka a ktorú nechajú v regále. Takzvané ‘éčka’ sú chtiac-nechtiac súčasťou nášho každodenného jedálnička. Niektoré z nich sú neškodné, iné majú negatívne účinky na naše zdravie. Podľa legislatívy Európskej Únie musia byť aditíva v potravinách označené buď názvom, alebo číselným kódom začínajúcim na E. Písmeno E znamená skratku pre krajinu Európa a je nasledované krátkym číselným kódom. Éčka sú pridávané do potravín na zlepšenie ich vlastností, či už to je chuť, vôňa, farba alebo predĺženie trvanlivosti. Vďaka éčkam je výroba mnohých potravín lacnejšia a jednoduchšia. Aj keď treba dodať, že sa ich v poslednom období výrobci stále viac snažia nahradzovať prírodnými substitútmi.

Čítať ďalej...

Zelený čaj mnohí pijeme nielen pre jeho chuť, ale aj pre priaznivé účinky na naše zdravie. A účinky zeleného čaju sú naozaj rôznorodé, čo spôsobuje množstvo zložiek zeleného čaju. V súčasnosti je známych približne 400 zložiek, ktoré sa v zelenom čaji nachádzajú. Práve o zložkách zeleného čaju a ich účinkoch na naše telo budeme písať v tomto článku. Zelený čaj sa pestuje v približne 30-tich krajinách sveta. Najobľúbenejší je v Indii, Číne, Japonsku, v krajinách na severe Afriky a Strednom východe, ale konzumujú ho aj ľudia v iných kútoch Zeme. Okrem vody je to druhý najobľúbenejší nápoj ľudstva. Čaj ako taký sa vyrába v troch základných formách (zelený, čierny a oolong). Pri výrobe zeleného čaju sa predchádza oxidácii lístkov, čierny čaj prechádza oxidáciou a oolong čaj je zoxidovaný len čiastočne. Ročne sa vyrobí približne 2,5 milióna ton čaju a 20% z toho pripadá na zelený čaj.

Čítať ďalej...

V zdravej strave by mali mať Chia semienka (Salvia hispanica) svoje pevné miesto. Chia semienka pestovali už Aztékovia, Mayovia a tiež pôvodní obyvatelia Ameriky na území dnešného Mexika. Semienka Chia sa dlhé stáročia používajú v Bolívii, Argentíne či Paraguaji. V Mexiku sú dodnes semienka súčasťou stravy avšak u nás ešte nie sú až také známe. I keď v poslednej dobe sa povedomie o nich rýchlo šíri. V Iráne používajú chia semiačka na prípravu chladeného nápoja sharbat. Slovo Chia pochádza zo slova 'chian' z aztéckeho jazyka Nahuatl a znamená olejnatý (semienka obsahujú približne 55% oleja). Semienka China pochádzajú z rastliny Salvia hispanica, ktorá dorastá až do výšky 1,75 metra a ktorej kvety sú fialové alebo biele. Rastlina sa pestuje práve pre zdraviu prospešné semienka, ktoré sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Obsahujú tiež vitamíny A, B, D, E, železo, horčík, vlákninu a množstvo antioxidantov.

Čítať ďalej...

Najnovšie články

Kde nakúpiť najlepšie ...

Starý rodičia predstavujú dôležitú súčasť života ...

Obľúbené kávové kapsule ...

Kapsule Dolce Gusto vynikajú svojou výraznou ...

Podľa čoho si vyberať ...

Fádnym bielym priestorom odzvonilo, mimoriadne ...

Vysokokvalitné poťahy na ...

Výber sedačky by sa nemal zanedbať. Sedačka nám ...

Kancelárie pri ...

Dopravná situácia v Bratislave je komplikovaná – ...

Strešná krytina, kvalita ...

Pre mnohých je výmena strechy dôležitým krokom. ...

  • Prev
  • Partneri
Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Olive Sienna Teal Dark_blue
Background Color
Text Color
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction
Scroll to top

Používaním stránky Copomoze.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality obsahu. Viac informácií...