Všetky veľmi dobre vieme, že pri výbere outfitu mimoriadne dôležite to, aby sme sa v danom oblečení cítili čo najkomfortnejšie. Aby sme nestratili vlastný štýl a aby sme boli stotožnené s odkazom, ktoré naše jednotlivé kúsky svetu vysielajú. V takomto prípade sa cítime pohodlne, pôsobíme ležérne a šírime pozitívnu náladu. Nie nadarmo sa hovorí, že krása prichádza zvnútra. Nemôžeme však poprieť ani fakt, že móda a jej stále nové trendy nás ovplyvňujú. Možno, že si viete spomenúť na nejaký strih, o ktorom ste kedysi povedali: „Niečo také si nikdy neoblečiem!“ A teraz ho máte plnú skriňu. Je to v poriadku. Ukážeme vám teraz 3 módne trendy, ktoré sú aj v roku 2020 stále aktuálne, a ani koncom tohto roka ich nebudete musieť vyhadzovať. Ak si tieto zaobstaráte, budú základnými elementmi vašich najštýlovejších outfitov.
Čítať ďalej...Nie je to tak dávno, keď bola stabilná, trvalá a jednoliata práca každodennou skutočnosťou takmer každého z nás. Po základnej škole sme si vybrali profesné zameranie a nasledovala stredná a poprípade aj vysoká škola. Výsledkom bolo, že každý človek bol po skončení školy „vyučený“ a získal pracovné zameranie na celý zbytok života. Taká bola spoločnosť a taká bola doba. Dnes je už všetko inak a predstava trvalej a definitívnej práce na celý život je takmer ako z ríše fantázie. Prácu si ľudia menia pomerne často a majú na to viacero dôvodov. Tu je pár z nich.
Čítať ďalej...Rady vypekáte a chválite sa svojou zručnosťou pred ostatnými? Potom vás isto zaujme, ktoré alkoholické nápoje z vašich receptov spravia kulinárske špeciality.
Čítať ďalej...Mnohí z nás ich neriešia, iní si zasa podľa nich vyberajú, ktorú potravinu vhodia do košíka a ktorú nechajú v regále. Takzvané ‘éčka’ sú chtiac-nechtiac súčasťou nášho každodenného jedálnička. Niektoré z nich sú neškodné, iné majú negatívne účinky na naše zdravie. Podľa legislatívy Európskej Únie musia byť aditíva v potravinách označené buď názvom, alebo číselným kódom začínajúcim na E. Písmeno E znamená skratku pre krajinu Európa a je nasledované krátkym číselným kódom. Éčka sú pridávané do potravín na zlepšenie ich vlastností, či už to je chuť, vôňa, farba alebo predĺženie trvanlivosti. Vďaka éčkam je výroba mnohých potravín lacnejšia a jednoduchšia. Aj keď treba dodať, že sa ich v poslednom období výrobci stále viac snažia nahradzovať prírodnými substitútmi.
Čítať ďalej...