Ako už býva zvykom, keď sme doma, tak sa snažíme venovať svojej rodine a vychutnávať si spoločne strávené chvíle. Výnimkou nie je ani spoločný obed, ktorý si spolu uvaríte a následne vychutnáte pri dobrom vínku alebo chutnej káve.

Čím viac ale trávite času v jedálni, tým rýchlejšie sa priestor zašpiní. Ako správne gazdinky by ste mali vedieť, že okrem upratania kuchyne bude potrebné ešte pred servírovaním vyčistiť aj jedálenský priestor. Okrem umývania jedálenského stola vás čakajú aj nasledujúce povinnosti.

Čítať ďalej...

Krv sa z oblečenia odstraňuje veľmi ťažko. Ak ste sa zranili a zašpinili si oblečenie od krvi, máme pre vás rady na jej odstránenie. Nemusíte použiť žiadne agresívne chemikálie, stačí sa poobzerať po domácnosti. Dôležité je začať s odstránením krvi čo najskôr, lebo keď zaschne už to pôjde oveľa ťažšie. Samozrejme najskôr sa sami ošetrite, až potom sa sústreďte na odstránenie krvavých fľakov. Tu sú tipy pre vás, ktoré vám snáď pomôžu.

Čítať ďalej...
Tags: škvrny  

Možno ho už používate, možno o ňom teraz čítate prvý krát. Má zvláštny názov, ale aj priaznivé účinky na zdravie. Prepustené maslo je čistý tuk masla a označuje sa ako Ghee alebo po našom Ghí. Pochádza z Indie a hojne sa využíva v arabskej a juhoázijskej kuchyni, medicíne aj pri náboženských rituáloch. Má regeneračné a omladzujúce účinky a v ajurvéde sa nazýva elixírom života. Prepustené maslo je vynikajúci antioxidant, ktorý ochraňuje bunky pred poškodením. Ghí maslo obsahuje kyselinu maslovú, ktorá má protivírusové a protirakovinové vlastnosťami a vitamíny A, E, niacín a minerály draslík, fosfor, horčík, sodík, vápnik a železo. Neobsahuje laktózu, vďaka čomu môžu maslo Ghí jesť aj ľudia s laktózovou intoleranciou. Má veľmi veľa priaznivých účinkov na zdravie, priaznivo vplýva na pokožku a vraj zlepšuje aj pamäť. Ghí maslo odporúčame všetkým rodičom ako krém pre bábätká namiesto kupovaných krémov. Je dobré aj na masáž aj na vyprážanie a rezne sa na ňom nepripália tak rýchlo ako na normálnom masle či oleji.

Čítať ďalej...
Tags: recepty  

Kuchynské dosky na krájanie sú bežnou súčasťou našich kuchýň a používame ich denne pri príprave jedla. Krájacie dosky používame na krájanie ovocia, zeleniny, pečiva aj chlebu. Azda každý vie, že krájaciu dosku treba po použití umyť, ale málokto umýva dosku naozaj dôkladne. Nehovoriac o tom, že mnohí používajú rovnakú dosku na krájanie mäsa aj pečiva. Pre obmedzenie rizika nákazy baktériami by ste mali používať inú dosku na krájanie mäsa, inú na krájanie pečiva a inú na krájanie zeleniny a ovocia. Vedci zistili, že práve kuchynské dosky bývajú rajom baktérií a ak dosku neumývate poriadne, môžu sa na nej množiť baktérie kmeňa Salmonella či E. Coli.

Čítať ďalej...
Tags: kuchyňa  

Najnovšie články

Ako si z pohodlia domu ...

Ak hľadáte spôsob, ako sa dopracovať k ...

Výber kobercov podľa ...

Výber kobercov podľa miestností, kam sú určené, ...

Vyber kompresora do ...

Kompresor je všestranným náradím. Použiť ho ...

Ochrana tváre pri práci ...

Zrak a sluch patria medzi päť ľudských zmyslov. ...

Ako najlepšie vyčistiť ...

Variť si doma svoju kávu je jedno z najlepších ...

Čo pomôže namáhaným ...

Skúste prísť do fitness centra či na skupinový ...

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Olive Sienna Teal Dark_blue
Background Color
Text Color
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction
Scroll to top

Používaním stránky Copomoze.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality obsahu. Viac informácií...