Tags: tipy  

Rok 2018 sa nezadržateľne blíži a s jeho príchodom môžeme očakávať aj zmeny, ktoré nás čakajú v súvislosti s jedálnymi kupónmi, respektíve obľúbenými gastrolístkami. Ďalej sa dozviete aj to, čo robiť so stravnými poukazmi s platnosťou do 31. decembra 2017, aby vám neprepadli. Aké zmeny môžete očakávať na jedálnych kupónoch Chèque Déjeuner?

Rok 2018 v novom šate

V roku 2017 ste si mohli obľúbiť stravné lístky Chèque Déjeuner v zelenom tóne. Aj v roku 2018 sme sa rozhodli upraviť vzhľad týchto kupónov a zmeniť ich farbu. Od 1. 1. 2018 budete používať jedálne kupóny Chèque Déjeuner v príjemnom oranžovom tóne. Tieto zmeny sa odohrajú na prednej stránke lístkov, aj zadnú časť však čakajú menšie vizuálne zmeny. V roku 2017 bol rub stravných lístkov Chèque Déjeuner bledomodrý, v roku 2018 zmeníme túto farbu na fialovú. Bezpečnostné prvky ako dvojfarebné metalické pruhy, UV vlákna či mikrotexty však ostávajú bezo zmien a nechýbajú ani na novej edícii jedálnych kupónov.

Máte nepoužité stravné lístky Chèque Déjeuner z roku 2017?

V prípade, že vám ostali stravné lístky Chèque Déjeuner, ktorým sa skončí platnosť 31. decembra 2017, nemusíte sa ich snažiť dokonca roka bezhlavo utratiť. V prípade, že ste zamestnanec, odovzdajte ich svojmu zamestnávateľovi. Ten ich môže až do 20. januára 2018 vrátiť našej spoločnosti a my pripravíme dobropis na sumu v hodnote stravných lístkov. Z tejto sumy je však odrátaný poplatok 10 eur, preto odporúčame zamestnávateľom odovzdať všetky nepoužité jedálne kupóny Chèque Déjeuner naraz.

Prečo používať jedálne kupóny Chèque Déjeuner

Stravovacie kupóny ponúkajú výhody nielen pre zamestnancov, ale aj pre zamestnávateľov. Vďaka tomu, že nemajú charakter platobného prostriedku, sú oslobodené od DPH. Ďalším veľkým plusom je aj ich jednoduchá administrácia a možnosť motivovať svojich ľudí. Prieskumy ukazujú, že väčšina zamestnancov ich vníma ako benefit. Je to hlavne kvôli tomu, že až 55 % z ich hodnoty preplatí zamestnávateľ. Navyše zamestnanci, ktorí disponujú stravnými lístkami, častejšie chodia na obedy s kolegami, čím sa vytvárajú lepšie vzťahy na pracovisku.

 

Chcete sa o tejto možnosti dozvedieť viac? Pozrite si informácie o stravných lístkoch na našom webe.

Používaním stránky Copomoze.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality obsahu. Viac informácií...