Hovorí sa, že úspech každej reštaurácie závisí od troch faktorov: dobré jedlo, dobrá obsluha a dobrý dizajn. Ak vyhráte na všetkých troch frontoch, je viac ako pravdepodobné, že vaša reštaurácia bude žať dlhodobé úspechy. Čo však vlastne znamená nadčasový dizajn?

Dizajn jedálenskej časti určí štýl podniku, ovplyvní to, akí zákazníci vás budú navštevovať, a je kľúčom k dlhodobému úspechu. Nechajte si pri výbere vybavenia reštaurácie poradiť. Čo je základ nadčasového interiéru?

1. Nábytok do reštaurácie vyberajte precízne

Chcete barové stoličky, kreslá, reštauračné boxy alebo klasické jedálenské stoličky? Uprednostňuje okrúhle alebo štvorcové stoly? Drevo alebo kov? Pohodlné stoličky a dostatočné veľký stôl zaistia, že sa vaši zákazníci budú cítiť u vás naozaj príjemne. Dôležité je vždy prispôsobiť veľkosť stoličiek výške stolu. Stoličky do reštaurácie vyberajte prísne a hľadajte dôsledne kvalitné, mäkké stoličky, na ktorých bude radosť sedieť. Vyhnite sa stoličkám s bočnými opierkami – pre mnohých ľudí budú príliš nepohodlné. Stôl musí byť pevný a kvalitný. Pri rôznych originálnych kúskoch dbajte na to, aby spolu vytvárali jednotný celok. Zároveň musia spĺňať štandardnú výšku a nohy stola nesmú hosťom pri sedení zavadzať.

2. Svetlo

Tlmené svetlo či polotma je vítaná v baroch. Keď však chcete vo svojom podniku podávať jedlo, dajte si záležať a investujte do osvetlenia. Základom by malo byť prirodzené denné svetlo. Vedeli ste, že práve svetlo priťahuje podvedome ľudí z vonku? Presvetlená miestnosť pôsobí pre hostí útulne a prívetivo. Pri voľbe žiaroviek zvoľte teplé, žlté svetlo, namiesto modrého svetla, ktoré pôsobí umelo. Navyše, nedávne výskumy zistili, že modré svetlo znižuje chuť do jedla. A o to nestojí žiadna reštaurácia!

3. Pracujte s priestorom

Využite priestor svojej reštaurácie na maximum, ale neriaďte sa heslom – čím viac stoličiek, tým viac hostí. Mnoho majiteľov v snahe vytvoriť čo najviac miest na sedenie stoly do reštaurácie bezhlavo naprace a ignoruje základné pravidlo. To znie: každý stôl by mal byť od seba vzdialený aspoň 150 cm. Ak vaši hostia nebudú mať pri jedle súkromie a budú sa musieť neustále niekomu uhýbať, rozhodne sa k vám už nevrátia. Pri rozmiestňovaní nábytku vezmite do úvahy aj cestu pre obsluhu a hostí.

4. Nadčasovosť

Ako majiteľ reštaurácie, baru či kaviarne rozhodne nechcete meniť interiér každý druhý rok. Dajte si na dizajne záležať a nechajte si poradiť od odborníkov, ktorí vám pomôžu navrhnúť unikátny, no pritom jednoduchý a nadčasový dizajn. Ak sa bojíte experimentovať, zvoľte neutrálne farby stien, čistý dizajn a kvalitný nábytok.

5. Jeden originálny prvok

Každá dobrá reštaurácia potrebuje vo svojom interiéri aspoň jeden originálny prvok – taký, ktorý ju odlíši od konkurencia a vďaka ktorému si ju ľudia zapamätajú. Neobyčajná socha, originálna terasa, exkluzívny barový pult, maľba či unikátny nábytok – len tak vytvoríte dokonalú súhru medzi pôžitkom z jedla a zážitkom zo samotnej návštevy vášho podniku.

Najnovšie články

Ako najlepšie vyčistiť ...

Variť si doma svoju kávu je jedno z najlepších ...

Čo pomôže namáhaným ...

Skúste prísť do fitness centra či na skupinový ...

Dobre si rozmyslite, než ...

Ak zvyknete doma ...

Ako pripraviť ...

Kvalitné príslušenstvo k motorke je veľkou ...

Finálna jesenná ...

Keď sledujeme prírodu a jej zmeny, v podstate ...

Sedacie vaky ako ochrana ...

Keď uvažujeme o výbere nábytku do nášho domova ...

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Olive Sienna Teal Dark_blue
Background Color
Text Color
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction
Scroll to top

Používaním stránky Copomoze.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality obsahu. Viac informácií...