Tags: čistenie   kuchyňa  

Kuchynská doska je veľmi dobrý pomocník pri krájaní ovocia, zeleniny či mäsa. Určite po každom použití dosku dôkladne umyjete vodou so saponátom, ale ako ste si isto všimli, na doske sú stále fľaky a ak si k nej privoniate, nie je to veľmi príjemná vôňa. Preto je vhodné z času na čas dopriať doske z času na čas očistnú kúru. Okrem čistenia dosky z času na čas odporúčame používať samostatnú kuchynskú dosku pre krájanie mäsa, samostatnú pre krájanie pečiva a zeleniny.

 

Dosku vyčistíte nasledovným spôsobom:

1. Na umytú dosku nasypte soľ. Pre ešte lepší efekt môžete na dosku prisypať trochu jedlej sódy.

2. Rozrežte citrón na polovicu a citrónom prechádzajte po doske, pričom jemne vytláčajte citrónovú šťavu. Pre čistenie nemusíte používať čerstvý citrón, stačí už vytlačený. Ak nemáte citrón, môžete použiť kyselinu citrónovú alebo koncentrát.

3. Nechajte odstáť 5 – 10 minút a následne zoškrabte soľ s citrónovou šťavou a nečistotou z dosky.

4. Po dokončení opláchnite drevenú dosku pod vodou.

Používaním stránky Copomoze.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality obsahu. Viac informácií...